Sådan sparer du penge i Aarhus som studerende

Det kan være svært at få råd til sjove aktiviteter med vennerne, hvis du studerer i Aarhus. Smilets by er en af de dyreste byer i Danmark at bo i. Når SU’en tikker ind på kontoen, går en stor del af pengene derfor til husleje og mad. Hvis du gerne vil finde på sjove og hyggelige aktiviteter med vennerne, som ikke koster en formue, kan du få inspiration her i artiklen. Du får ideer til gratis og billige aktiviteter, som du kan lave med studiekammeraterne.

Gratis aktiviteter

Selvom Aarhus er en dyr by at bo i, findes der faktisk et stort udvalg af gratis aktiviteter. Hvis du er studerende, er der et par begivenheder, som du med stor sandsynlighed har hørt om før.

Hvert år bliver uniparken forvandlet til en lille festival, når der bliver afholdt Danmarks største fredagsbar. Her er det gratis at komme ind og høre de mange forskellige kunstnere, som optræder på scenerne. En anden stor begivenhed er kapsejlads. Denne begivenhed er også gratis, og det er en god måde at lære studiekammeraterne bedre at kende på.

Der findes også mange udendørsarealer, som er gratis for alle. Her kan du blandt andet tage i Botanisk have og udforske de smukke blomster. Du kan bade ved en af de mange strande i Aarhus eller besøge en af de mange parker. Klik her og få flere gode økonomiske råd til dig, der er studerende. Med disse råd kan du få en god studietid, hvor der er plads i budgettet til sjove stunder med vennerne.

Lav maden selv

Det kan være fristende at tage på café og restaurant med studiekammeraterne. Du kan dog få et meget billigere måltid, hvis du selv laver maden. Når du selv står for at lave maden, er det også nemmere at tilpasse, så alle får noget, som de kan lide. Her kan du tilpasse aftensmaden til vegetaren, glutenallergikeren eller den laktoseintolerante.

Får I alligevel lyst til at spise på en af byens mange restauranter, kan I få studierabat mange steder. Rabatten gør det altså lidt nemmere at få råd til hyggelige aftener i byen.

You may also like...