Sådan indretter du din bolig fornuftigt

Boligindretning ligger ikke alle mennesker lige nært. For nogle er det den sjoveste del af den proces det er at købe nyt hus, mens det for andre frygtes, som det værste mareridt.  Det er dog en relativt let sag at indrette sin nye bolig i god smag og med nyttige praktiske forhold.  Det er nemlig ikke kun udseende, der afgør om en bolig er flot indrettet. Det er mindst lige så vigtigt, at man tænker over, hvor møblerne er placeret i forhold til hinanden og at de også er placeret med henblik på det enkelte rums lysindtag og udformning. For eksempel ville det være fjollet at have et flot stykke kunst i en glasramme til at hænge et sted, hvor det altid spejlede omgivelserne på grund af dårlig belysning.  På den måde ville man slet ikke kunne se billedets indhold, og det ville da være en skam.  Hvis du gerne vil undgå fejl under indretningen som disse, så læs med her, hvor du får en masse gode tips til, hvordan du indretter både smart og pænt.

Lad dig inspirere

Inspiration er et vigtigt element i indretningen. Hvis man ikke er vant til at indrette, kan man bruge lang tid på at lære af alle de fejl, man som nybegynder ofte begår, for eksempel som den, der er nævnt ovenfor. Derfor er det mange gange lettere at lade sig inspirere og så at sige “stjæle” indretningen, man har set andetsteds. For eksempel har møbelforretning ofte forslag til kunderne om, hvordan de eksempelvis kunne placere netop dette møbel. Hvis du ikke er bange for at tage chancer og måske har en mere alternativ og vovet stil, kan du også kopiere rum, du eksempelvis har set i din yndlingsfilm. På den måde kan du for eksempel indrette din stue, som en superskurks hemmelige, underjordiske hule. Ja, hvis altså du får lov af din partner.  Hvis du gerne vil have din bolig til at signalere rigdom til eventuelle besøgende, kan du kopiere de riges stil, som du kender den fra tv-shows.

Gør-det-selv

Hvis du ikke går så meget op i, at det hele skal se eksklusivt ud, kan du også gå i den helt anden retning og forsøge dig med gør-det-selv-projekter i hjemmet. Det er eksempelvis enormt populært at lave sin egen sofa eller seng ud af gamle træpaller fra industrien. Det er en nem og billig løsning, der også har en masse sjæl og charme ved sig. Med et gør-det-selv-projekt er det kun fantasien, der sætter grænser for de spændende møbel- og indretningsdesigns. Naturligvis er teknisk kunnen også en vigtig faktor, men det bliver man hurtigt bedre til og desuden er internettet en rigtig god og hjælpende hånd, når det kommer til byggeprojekter.

You may also like...