Sådan finder du en god lejlighed i Danmarks større byer

At finde en god og billig lejlighed i en af Danmarks større byer kan være som at finde en nål i en høstak. Hvis du før har skullet lede efter en lejlighed, ved du, hvor svært det kan blive og hvor vigtigt det er at få dit netværk til at hjælpe til.

Fordi det er så svært, kommer der er et par gode råd til, hvordan du kommer foran i den evigt voksende kø af boligsøgende.

Vær aktiv

Der er for få lejeboliger. Så simpelt kan det siges. Derfor handler det i høj grad om at være kreativ. Selv hvis du skriver dig op i utallige bolig- og lejerforeninger, kan der stadig gå flere år, før du får en bolig. Det betyder ikke, at du ikke skal skrive dig op, men imens du venter på svar fra en boligforening, er der masser af andre ting, du kan gøre.

Alternativet til boligforeninger er det private udlejningsmarked. Ulempen ved den private udlejning er, at der ikke er nogen organisering på området, hvilket betyder, at du selv skal lede med lys og lygte. En god måde at få kontakt til private udlejere kan være gennem de sociale medier, men det kræver i høj grad at du selv er opsøgende.

Vær kreativ

Ligesom det er vigtigt at være aktiv, er det også vigtigt at være kreativ. Det kan komme til udtryk på mange måder, men det du egentlig forsøger er at finde på en måde at skille dig ud fra mængden, når du skal tage kontakt til private udlejere.

Der er flere, der har haft succes med at skrive humoristiske tekster om dem selv og hvad de leder efter, som de efterfølgende har delt på sociale medier. Det er også en mulighed at lave en kort video, hvor du præsentere dig selv og hvis du er musisk anlagt, er det måske på tide at skrive en sang?

Det korte af det lange er, at du skal til at slå på tromme for din egen situation. Jo mere kreativ og jo mere opsøgende du er, jo større er sandsynligheden for, at du finder noget.

Brug de små portaler

Selvom du skal fokusere på at få kontakt til det private udlejningsmarked og selv være kreativ og opsøgende, er det ikke fordi du skal undlade at bruge gode, gammeldags boligportaler. Her kan det dog være en fordel at gå efter de mindre og mere fokuserede boligportaler.

Hvis du for eksempel leder efter en god lejlighed i Aalborg, er der jo ingen grund til at bruge tid på at skulle filtrere lejligheder i København fra. Ligeledes er de mindre portaler ofte også et godt sted at få kontakt til mindre udlejningsselskaber og private udlejere. Det hænger sammen med, at de små portaler ofte har lidt færre krav og gebyrer end de store portaler.

You may also like...