Sådan finder du den perfekte studiebolig

Selvom mange tror, at det sværeste er at komme ind på sit studie, kan det faktisk i nogle tilfælde være lige så svært at finde en god studiebolig.

Alt efter, hvor du vil bo, og hvilke krav til har til størrelse og husleje, kan det føles som at lede efter en nål i en høstak, når du leder efter en studiebolig.

Hvis du leder efter en studiebolig, skal du uden tvivl læse med her, hvor der er samlet en række tips og overvejelser som du bør gøre dig, før du begynder at lede efter en bolig.

Hvad leder du efter?

Først er det vigtigt at du gør op med dig selv, præcis hvad du leder efter.

Leder du efter et hyggeligt kollegieværelse, eller måske et værelse i et kollektiv? Det kan også være du leder efter en lejlighed som du kan dele med en anden, eller en lejlighed du kan have helt for dig selv.

Uanset hvad du leder efter, vil din søgen blive langt lettere, hvis du er klar over, hvad du leder efter, og hvad du ikke er interesseret i at bo i.

Hvad er dit budget?

Når man leder efter studiebolig, har man ofte ikke verdens største budget at gøre godt med.

Det er derfor også vigtigt at du sætter dig ned og finder du af, hvor mange penge du har til at betale husleje for hver måned, men også hvor mange penge du har lyst til at bruge på at betale husleje.

Måske ønsker du også at have lidt ekstra penge til rådighed hver måned, og på den måde ikke bruge hele din SU på din husleje.

Hvem vil du bo med?

Når du skal lede efter bolig, er det også ret væsentligt, hvem du ønsker at bo med.

Måske har du en ven eller veninde som du leder efter bolig med, og det er her vigtigt at I har hver jeres værelse, og måske også en stue.

Hvis du leder efter bolig med en kæreste, kan I bedre dele et soveværelse, og en stue, og kan på den måde nøjes med at lede efter en 2-værelses lejlighed, fremfor en 3-værelses lejlighed.

Det kan også være, at du bare leder alene, måske efter et værelse i en lejlighed, hvor der allerede bor nogle andre mennesker.

Dette er ofte en del billigere end at skulle finansiere en hel lejlighed selv, men med den rigtige pris, og et budget der tillader det, kan dette naturligvis også lade sig gøre.

Hvor vil du bo?

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at der er stor forskel på prisen på en lejlighed på 70 kvadratmeter i Aalborg, og en lejlighed på 70 kvadratmeter i København.

Hvor i landet, du vælger at bo og studere, vil derfor også spille en stor rolle i prisen og formegentlig også størrelsen på lejligheden.

You may also like...