Må du grille på din altan i indre by? Her får du svaret

Er du den heldige ejer af en skøn lejlighed med tilhørende altan i indre by? Så er der sikkert en række aspekter, du har stillet spørgsmålstegn ved i forbindelse med brug af din altan. For eksempel kan det for mange være usikkert, hvorvidt de rent faktisk må grille på altanen. Der findes nemlig i den forbindelse nogle tilknyttede regler alt afhængig af, hvor du bor, hvilken type tag der er tale om og ellers bare alt efter, hvad husreglerne siger. Læs mere nedenfor og bliv klogere på, om du må grille på din altan. Du kan også læse mere på https://www.kobstaden.dk/maa-man-grille-fra-sin-lejlighedsaltan/.

Alt du skal vide om grill på altanen

Som udgangspunkt afhænger mulighed for at grille af de husregler, der netop er lavet i den ejerforening eller andelsforening, du bor i. Derfor er det selvsagt vigtigt, at du sætter dig nøje ind i reglerne, før du finder den støvede grill frem fra kælderrummet og inviterer venner eller familie til grillhygge. Det kan nemlig i sidste ende være farligt at begynde at grille fra din altan, hvis loven eller reglerne siger, at det ikke er tilladt.

Normalt er udgangspunktet for alt grille på altaner i indre by, at der skal være fem meters sikkerhedsafstand. Reglen er møntet på bygninger med hårdt tag. Dog er det muligt at grille fra din altan, hvis du bruger en mindre hverdagsgrill. Det er dog meget stadig vigtigt, at du tjekker op på husreglerne, før du foretager dig noget.

Vis hensyn

Ligesom med alt muligt andet, er det selvfølgelig vigtigt, at du viser hensyn, når du griller. Hvis du vil være sikker på at undgå stridigheder og konflikter, kan du overveje at forhøre naboerne forinden. Her kan I, i fællesskab lave nogle ensartede regler for alle, der griller. Vil du gerne grille på din altan, er udgangspunktet altså at anskaffe dig en lille grill, som vil passe perfekt til mindre altaner i lejligheder.

Selvom der ikke er tale om store grill, er de små hverdagsgrill store nok til at grille det mest essentielle til den årlige grillaften. Husk at tjekke op på reglerne forinden, så du er sikker på, at det er tilladt at grille på altanen i din bygning.

 

You may also like...