Hvorfor algebehandle sit tag?

Alle husejere har en del ting, de skal holde styr på for at sikre deres hus er i god stand, og får sin løbende vedligeholdelse såvel inde som ude. Dette er vigtigt både, fordi det ser pænt ud, men også meget for at huset holder sin værdi og bliver ved at være i god stand.

Når et hus først forfalder skal der mere til at udbedre dette og elementer skal måske totalrenoveres. Alle dele af et hus skal på et eller andet tidspunkt renoveres og udskiftes med nye materialer, men hvis man behandler og vedligeholder sit hus godt, så kan man udskyde dette tidspunkt en del, fremfor hvis man bare lader huset forfalde og ikke giver det den pleje og tager de foranstaltninger, der forlænger husets levetid.

Nogle af de ting man kan gøre koster knofedt og andre ting koster penge. Mange gange vil en vedligeholdelse dog koste noget mindre end en regulær udskiftning et helt element af huset, så på den front kan det tit betale sig at lægge både knofedt og lidt penge i sit hus løbende.

Hvorfor algebehandling forlænger tagets levetid

Taget er et af de steder, der virkelig kan være dyrt at reparere, hvis først der er sket mere graverende skade på taget. Derfor er taget et klogt sted, at sørge for vedligeholdelse.

Du kender nok tagene, der ser lidt matte ud. Det skyldes fugtigt vejr, som har skabt grobund for mos, lav og alger på taget. Du kan identificere det som gule, hvide eller sorte pletter og måske også som pletter af mos og alger.

En ting er det ikke er så kønt, men det kan også skade dit tag, fordi disse vækster fungerer som en svamp, der suger fugt til dit tag, som så igen siver ned i dit tag. Vandet er i det hele taget skadeligt og svækkende for taget, og kan også i den kolde tid bidrage til at taget får frostsprængninger i det vandet i taget fryser. Nogle gange kan algerne også danne rødder ned mellem tagstenene, som forskubber tagstenene fra hinanden.

Læs mere om algebehandling her.

You may also like...