Danske byer med skjulte kulturskatte

Med adskillige danske skattekroner og kulturpuljer smidt efter formålet, hersker der ingen tvivl om, at de større danske byer gør deres bedste for at blive kendt for sin kultur og kunst.

Denne bragende kamp om at pryde sig med lokal kunst og kultur, gør det dog til tider svært at se de skatte der gemmer sig andre steder i Danmark, for det kan være vanskeligt at tage blikket fra kultur-påfuglene og spotte den nydelige løvsanger i krattet, der gemmer på sine egne små herligheder.

Skarrild: Til evigt minde

Skarrild er en hyggelig lille jysk landsby, der gemmer på en spændende historie. Her kan du finde Skarrild-Karstoft museet i en 130 år gammel stråtækket bygning. Museet er en mindestue til de 7 allierede piloter, vis Lancaster fly blev skudt ned af tyskerne i 1944 nær Skarrild. En hel landsby gav i skjul de omkomne piloter en kristen begravelse.

Skarrild er en smuk by dedikeret til at ære disse mænd og minder os om, at blandt de forfærdelige krigsøjeblikke findes også noget smukt.

Vordingborg: Danmarks længste kunstudstilling

Der er adskillige smukke boliger til leje i Vordingborg, men det er dog ikke den flotte arkitektur i havnebyen der gør den interessant, men derimod dens kunst.

Foreninger som Vordingborg Billedkunst og Bycentrum Vordingborg holder gang i kulturen og kunsten: Eks. kunne Vordingborg i 2019 prale med at have Danmarks længste kunstudstilling, da de i samarbejde med byens gågade inkludere 3 lokale kunstværker, der på en eller anden måde skulle inkludere Dannebrog, i alle byens butiksvinduer.

Faaborg: Kunstnerkoloni med over 100 på bagen

Faaborg og den dertilhørende omegn er igennem det sidste århundrede blevet til lidt af en kunstnerkoloni. Adskillige kunstnere og kreative ildsjæle indenfor en bred vifte af discipliner samles i denne by, for at udøve deres virke. Dette har resulteret i et ganske imponerende antal lokale kunstgallerier og museer, der stolt fremviser de sydfynske landskaber, såsom Svanninge Bakker og øhavets mange øer.

Det helt spændende findes dog lidt væk fra museerne: Du kan som turist eller tilflytter, besøge de mange værksteder, håndværkere og lokale nørklerier, der altid har huset åbent for interesserede.

 

You may also like...